Gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen, docenten en ouders.

Coaching

Coachingspraktijk Iris Pitstra biedt coaching aan docenten in het regulier basisonderwijs die één of meerdere zorgleerlingen in de klas hebben. Wij zijn gespecialiseerd op het gebied van stoornissen op het autisme spectrum (ASS), maar zijn ook ervaren met andere problematiek, als ADD, ADHD en faalangst. Wij bieden coaching aan docenten die leerlingen met dergelijke problematiek effectiever willen begeleiden in het leerproces. We komen hiervoor bij u op school en samen stellen we, na een gratis en vrijblijvend intakegesprek, een passend coachingstraject op. Gedurende dit traject zullen we u de kennis en vaardigheden aanleren die u nodig heeft om uw zorgleerling zo goed mogelijk te kunnen begeleiden in het leerproces.

Werkwijze

Mocht u geïnteresseerd zijn een in coachingstraject, dan plannen we een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Hierin bespreken we de situatie en bekijken we wat wij voor u kunnen betekenen. Na het intakegesprek wordt het coachingstraject gestart. Hoe dit traject eruit komt te zien, is geheel afhankelijk van de situatie. Globaal gezien volgen we een aantal stappen. Allereerst starten we met het geven van psycho-educatie om de kennis over autisme bij u te vergroten. Vervolgens komen we bij u in de klas om de situatie te observeren, waarna we samen een plan van aanpak opstellen aan de hand van de bevindingen. Daarna starten we met het op maat gemaakte coachingstraject waarin we meerder malen een dagdeel bij u in de klas komen. Tijdens deze bezoeken gaan we u observeren, coachen. adviezen geven en maken we tussen evaluaties. Na iedere tussen evaluatie gaat u zelfstandig in de klas weer door met de gekregen adviezen. Het traject wordt afgesloten met een eindevaluatie.

Ieder coachingstraject wordt op maat gemaakt, zodat de coaching zo goed mogelijk aansluit op uw behoeften.

Bereik

Onze praktijk is gevestigd in Appelscha, Friesland. Onze diensten bieden wij aan in de drie noordelijke provincies, Groningen, Friesland en Drenthe. Woont/werkt u buiten één van deze provincies, maar wilt u toch gebruik maken van onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Contact

Bent u geïnteresseerd in een coachingstraject, of wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@irispitstracoaching.nl, of middels het contactformulier.

Autisme is niet te genezen, onbegrip gelukkig wel.