Gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen, docenten en ouders.

Online coaching

Coachingspraktijk Iris Pitstra biedt naast coaching op locatie, ook online coaching. Deze coaching is voor iedereen, met of zonder autisme.

Loop je in het dagelijks leven tegen dingen aan waar je graag wat aan zou willen doen? Merk je dat bepaalde dingen soms niet helemaal gaan zoals je zou willen? Vind je het lastig om contacten aan te gaan, of weet je niet goed hoe je je dagelijkse activiteiten kunt structureren? Heb je moeite met plannen? Ben je snel afgeleid? Loop je vaak tegen je eigen grenzen aan, of vind je het juist lastig om uit je comfort zone te stappen? Herken je jezelf in één van deze vragen, of heb je een ander punt op dit gebied waar je graag wat aan zou willen doen? Lees dan snel verder.

Doelgroep

De online coaching is bedoeld voor iedereen die hulp nodig heeft op het gebied van autisme of andere (ontwikkelings-)problematiek. Ook biedt online coaching hulp bij faalangst, verbeteren van zelfvertrouwen, of andere psychische problemen die geluk in het dagelijks leven belemmeren. Wel is van belang dat de problematiek mild is en de cliënt het idee heeft na de coaching zelf verder te kunnen met de verkregen handvatten. Na het invullen van het intakeformulier kan vast worden gesteld of de problematiek inderdaad valt binnen de mogelijkheden van online coaching.

Werkwijze

De online coaching is een laagdrempelige manier van coaching, waarbij de cliënt zelf geschikte momenten kiest om aan de slag te gaan. Na het aanvragen van online coaching sturen wij via de mail als eerst een intakeformulier. Hierop kan de hulpvraag worden beschreven. Vervolgens kan gekozen worden voor een telefonisch intakegesprek, of via skype. Mocht de cliënt hier liever van afzien, dan kan het intakegesprek ook middels mailcontact worden uitgevoerd.

Nadat duidelijk is geworden wat de hulpvraag is, zal het contact tussen coach en cliënt plaatsvinden via de mail. Het coachingstraject zal bestaan uit het stellen van doelen, maken van opdrachten en het doen van oefeningen. De cliënt bepaalt zelf het tempo van het coachingstraject, maar er zal, afhankelijk van het gekozen traject, regelmatig via de mail contact zijn tussen coach en cliënt. De coach zal informeren naar hoe het afgelopen week is gegaan met opdrachten en oefeningen en zal, als de vorige zijn afgerond, nieuwe opdrachten meegeven. Afhankelijk van hoe lang het traject duurt, zal er een tussentijdse evaluatie plaatsvinden. Naar wens van de cliënt kan dit via een persoonlijk gesprek middels skype, of door middel van een evaluatieverslag per mail. Aan het eind van het traject zal op dezelfde manier een eindevaluatie plaatsvinden.

Duur van het traject

Online coaching is bedoeld voor mildere problematiek, met als doel de cliënt op weg te helpen, waarna hij of zij vervolgens zelf de vertaalslag kan maken naar de praktijk. Om de trajecten overzichtelijk te houden en niet te lang te laten duren, kunnen pakketten worden afgenomen.

Daarnaast is het ook mogelijk om gebruik te maken van een strippenkaart. Een kaart bevat vijf of tien strippen, die naar behoefte kunnen worden gebruikt. Op die manier bestaat de mogelijkheid om bijvoorbeeld eens in de maand contact op te nemen met de coach, of een bepaalde periode wat vaker achter elkaar. De strippenkaart is een mooie aanvulling op één van de trajecten, zodat de cliënt de mogelijkheid heeft om op de coach terug te vallen als dat mogelijk is.

Mocht u geintereseerd zijn in online coaching, neem dan contact op via het contactformulier, of mail naar info@irispitstracoaching.nl

De tarieven voor online coaching vindt u hier.

 

Autisme is niet te genezen, onbegrip gelukkig wel.